Ik blog nooit in opdracht, maar wel op verzoek. De meeste boeken die ik hier bespreek heb ik met zo'n verzoek gekregen van de uitgevers. Dat betekent niet dat
zij -of wie dan ook- enige invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van dit blog. Ik blog gewoon zoals ik er zelf over denk.

Reacties? Graag! Ik stel het zeker op prijs als mensen de moeite nemen om te reageren.
Heb jij ook een weblog over boeken? Ik ben nieuwsgierig, dus laat gerust een linkje achter in jouw reactie.


zondag 29 maart 2015

In dubio

Sarah Meuleman - De twee omslagen van SophieMorgen blog ik over Sophie. Over De zes levens van Sophie, om precies te zijn. Natuurlijk is dat blogbericht er allang, maar morgen komt het pas online.

Nu is het bij Een perfecte dag voor literatuur gebruikelijk dat we de avond voor de publicatie van de blogs een mailtje krijgen met een afbeelding van het boekomslag. Voor mij is dat steeds te laat, alles staat hier dan al in de startblokken en die afbeelding heb ik al gegoogeld. Of ik scan mijn boek in, dat kan ook. 
Dat inscannen ging deze keer niet, een banner op het omslag maakt duidelijk dat het een recensie-exemplaar betreft. Dus googelde ik. 

Tot mijn grote verbazing kreeg ik vandaag in de mail een iets andere afbeelding. Op het omslag van mijn recensieboek én op de boekomslagen die ik googelde, heeft het afgebeelde meisje DebbyY op haar arm staan. De foto die ik vandaag in de mail vond is duidelijk anders. De naam is weggeretoucheerd en ook de kleur en helderheid van de foto wijken af. Bovendien is het lettertype op de nieuwe foto veel "rafeliger" dan op het afbeeldingen die ik tot nu toe zag.
(Klik op de foto en hij wordt vergroot.)

Ik ben heel benieuwd welke foto nu op het boek staat dat in de winkel ligt. Tja, en ik ben nu in dubio welke foto ik in mijn blog ga gebruiken. 

2 opmerkingen:

petepel zei

Scherp! Ik had zelf bij het boek al zo mijn bedenkingen of die naam Debby niet voor verwarring zou gaan zorgen. Schijnbaar zijn ze zelf ook tot die conclusie gekomen.

Manjo van Boxtel zei

Helaas kan ik niet meer kiezen tussen de twee afbeeldingen. Mijn beelddscherm begaf het zojuist en met mijn telefoon kan ik weinig meer doen dan vrijgegeven wat ik al had opgeslagen. Als dat tenminste lukt.